ყავის აპარატები - გემოვნებიანი და კომფორტის მოყვარული ადამიანებისთვის

ყავის აპარატები, ან ყავის მადუღარები დაგეხმარებათ სწრაფად და მარტივად მოამზადოთ გამამხნევებელი, არომატული სასმელი. ისინი საჭიროებენ მომხმარებლის მინიმალურ ჩართულობას და მნიშვნელოვნად ამარტივებენ პროცესს, რომელიც ჩვეულებრივ, შემოიფარგლება ერთი ღილაკის დაჭერით. მოდუღების სწორი ტექნოლოგია იძლევა ყავის სრული გემოსა და არომატის მიღების გარანტიას, ნამდვილი სიამოვნების მისაღებად. გაფართოებული ფუნქციონალი საშუალებას მოგცემთ გაამრავალფეროვნოთ თქვენი ყოველდღიური რიტუალი, ჩაატაროთ ექსპერიმენტი და ისიამოვნოთ, როგორც დელიკატური ლატეთი, ასევე ძლიერი ლუნგოთი. დახვეწილი მოწყობილობები არა მხოლოდ ასრულებენ ყველა ოპერაციას დამოუკიდებლად, არამედ სინქრონიზდებიან „ჭკვიანი სახლის“ სისტემასთანაც, რათა მოგიმზადონ ყავა მობილური აპლიკაციის საშუალებით გაგზავნილი სიგნალით.

თანამედროვე ყავის აპარატების ასორტიმენტი სასიამოვნოდ გვაოცებს თავისი მრავალფეროვნებით. მათ უმეტესობას გვთავაზობენ უკრაინელი, პოლონელი, ჩინელი, იტალიელი, გერმანელი, ესპანელი და შვეიცარიელი მწარმოებლები. განსაკუთრებით პოპულარული პროდუქტები აქვთ შემდეგ ბრენდებს:

  • Bosch,
  • DeLonghi,
  • Jura,
  • Krups,
  • Philips,
  • Saeco.

ელექტრო ყავის აპარატებს შორის შეიძლება გამოვყოთ საყოფაცხოვრებო მოდელები სახლისთვის და პროფესიონალური ყავის აპარატები კაფეებისთვის, ბარებისთვის, რესტორნებისთვის და სხვა მსგავსი კვების ობიექტებისთვის. პირველები, როგორც წესი, მაქსიმალურად არის გამარტივებული, რათა არ შექმნან რაიმე სახის პრობლემა. პროფესიონალური მოდელები გამოირჩევიან სიმძლავრეების ფართო არჩევანით და ფუნქციების მრავალფეროვნებით.  პროფესიონალური ყავის აპარატები ბევრად უფრო მძლავრია და გათვლილია მუდმივ დატვირთვებზე სამუშაოდ. მათ შორის არის სრულიად ავტომატური და ნახევრად ავტომატური მოდელები, რომელიც მოითხოვს გამოცდილ ბარისტას, პროპორციების ცოდნას. განთავსების თვალსაზრისით არის თავისუფლად დასადგამი და ჩაშენებული ყავის აპარატები, ასევე პორტატული მოდელები, რომლებიც ადვილი სატარებელია.

ყავის აპარატების ძირითადი ტიპები Discounterკატალოგში

მიუხედავად იმისა, რომ ამოცანა არის ერთი, ყავის მომზადების მეთოდებში არის განსხვავებები. ოპერაციის პრინციპი დამოკიდებულია კონკრეტულ ტიპზე:

  • ავტომატური– ამ აპარატებში ესპრესოს და მასზე დაფუძნებული სასმელების მომზადების ციკლი არის ავტომატიზირებული;
  • წვეთოვანი – მოდელები არის ბიუჯეტური და მარტივი გამოყენებაში. გააჩნიათ  ფილტრი ნალექებისთვის, წყლის ნელი გავლის წყალობით ყავა გამოდის მაგარი და არომატული;
  • კარობელი  – ამ მოდელებში ყავის დამზადებისას გამოიყენება წყლის ორთქლი და ის მიეკუთვნება ესპრესო ყავის აპარატების რიცხვს. შესანიშნავად ამზადებს რძეზე დაფუძნებულ სასმელებს, ყავას უნარჩუნებს გემოვნურ და კვებით თვისებებს;
  • კაფსულური – ეს ყავის აპარატების საჭიროებენ სპეციალურ ყავის კაფსულებს, რომელთა უპირატესობაც გახლავთ ჰერმეტული შეფუთვა;
  • გეიზერული - ორთქლის წნევის ქვეშ წყალი მოძრაობს ქვემოდან ზევით და ეს გეიზერის ეფექტი ხელს უწყობს არომატის გაჯერებას;
  • ელექტრო ჯეზვე – ეს მოდელები არის კლასიკური სტილის ახალი და ძალიან პრაქტიკული ხედვა. ეს ყავის აპარატები გამოირჩევა კოხტა კორპუსით, გამაცხელებელი ელემენტით (ტენით), ავტომატური გათიშვით.

რა უნდა გაითვალისწინოთ ყიდვისას

განსაკუთრებული ყურადღება უნდა მიაქციოთ კონსტრუქციულ თავისებურებებს. მაგალითად, შეგიძლიათ აირჩიოთ და შეიძინოთ ერთდროულად 2 ფინჯანი ყავის დასამზადებელი აპარატი, ყავის საფქვავით, კაპუჩინატორით, კონტეინერით რძისთვის, მოსახსნელი მოსადუღებელი ბლოკით და მოსახსნელი ლანგრით წვეთებისთვის. ასევე მნიშვნელოვანი მახასიათებელი არის აპარატის სიმძლავრე. ის მერყეობს 700-2000 ვტ-ს დიაპაზონში. რაც უფრო მაღალია ეს მაჩვენებელი, მით უფრო სწრაფად მზადდება სასმელი. ტექნიკის ტევადობა განსაზღვრავს, თუ რამდენი ლიტრი სასმელის მომზადდება არის შესაძლებელი ერთ ჯერზე - 1 - 1,5 ლ-ზე ნაკლები ან, მაგალითად, 2 ლ-ზე მეტი. გარდა ამისა, არჩევისას გასათვალისწინებელია ისიც, რომ სხვადასხვა მოდელებისთვის შეიძლება დაგჭირდეთ განსხვავებული ტიპის ყავა:

  • დაფქვილი – გულდასმით დაფქვილი, დაფქვის უამრავი ვარიაციით. არის შედარებით იაფფასიანი მოდელები;
  • მარცვლოვანი – იფქვება უშუალოდ აპარატით, რომელიც ყავას საუკეთესოდ უნარჩუნებს ყველა თვისებას;
  • კაფსულებში – ფასოვდება ქარხანაში, ამერიკანოს, კაპუჩინოს, ლატესა და სხვა ყავის ტიპების დაბალანსებული შემადგენლობით, პროპორციული დოზირებით;
  • პაკეტებში – იქმნება აბების სახით, ვიზუალურად ჰგავს ქაღალდის ფილტრის პაკეტს, თითოეული ულუფა დაცულია ფოლგირებული შეფუთვით.

არასწორად შერჩეული ნედლეული ხშირად იწვევს ყავის აპარატის გაფუჭებას, ამიტომ მეტად არასასურველია მწარმოებლის მიერ რეკომენდებული ნედლეულის შეცვლა. კიდევ ერთი მნიშვნელოვანი პუნქტია - მართვა. დღემდე აქტუალურია ინტუიციური, ღილაკებიანი, მექანიკური მართვის პანელი. თუმცა, მწარმოებლები სულ უფრო და უფრო ხშირად იხრებიან ელეგანტური, ციფრული მართვის სისტემებისკენ. სენსორული პანელები ბევრად უფრო ეფექტურად გამოიყურება, უზრუნველყოფს სწრაფ წვდომას ფუნქციონალზე და საგრძნობლად აადვილებს მუშაობას. თანამედროვე ასორტიმენტი არ ზღუდავს შესაფერისი საყოფაცხოვრებო ტექნიკის არჩევანს, რომელსაც შეუძლია დააკმაყოფილოს მომხმარებლის ნებისმიერი გემოვნება.

აჩვენე შემდეგი 12 პროდუქტი
ფილტრები
ბრენდი
    სრულად (1)
ფასი

GEL  –  GEL

  • 49GEL
  • 9999GEL
მოხმარების ტიპი
ყავის ტიპი
ყავის სახეობა
წყლის კონტეინერის მოცულობა (ლ)
სიმძლავრე (W)
მართვის ტიპი
დისფლეი
სიღრმე (სმ)
ფერი
ყველაზე გაყიდვადი