წვენსაწურები - ნიშნავს ვიტამინებს თქვენს სამზარეულოში

წვენსაწურები შეუცვლელი ნივთია თანამედროვე სამზარეულოში. მათი სახეები და გამოყენების მეთოდები არის საკმაოდ განსხვავებული და ვრცელი. ისინი იყოფა არა მხოლოდ გარე მახასიათებლების, ან კორპუსის მასალის მიხედვით, არამედ უფრო მნიშვნელოვანი პარამეტრებითაც. ასეთი პარამეტრებია: გამოყენების სფერო, სხვადასხვა ხილთან მუშაობის უნარი, მუშაობის პრინციპი და სხვა.

წვენსაწურების ნაირსახეობა

პირველ რიგში, წვენსწურები იყოფა პროფესიონალურ და საყოფაცხოვრებო დანიშნულების მოდელებად. პირველი ტიპი ძირითადად გამოიყენება რესტორნებისა და საჯარო დაწესებულებების სამზარეულოებში. მეორე ტიპის წვენსაწურები არის სამოყვარულო გამოყენების. იგივე კრიტერიუმს შეიძლება მივაკუთვნოთ მუშაობის პრინციპიც - ხელის, მექანიკური, ან ელექტრო. ეს უკანასკნელი ტიპი გამოდგება პროფესიონალური გამოყენებისთვის, რადგან ის ასრულებს სამუშაოს სწრაფად, ეფექტურად და ადამიანის მხრიდან დამატებითი ჩარევის გარეშე. მას შეუძლია დაფქვას ნებისმიერი კენკროვანი, ხილი და ბოსტნეული. მისი მარგი ქმედების კოეფიციენტი არის საგრძნობლად მეტი, ვიდრე ყველა სხვა სახეობის წვენსაწურებისა, რის გამოც ინგრედიენტებიდან მიღებული წვენის პროცენტული მაჩვენებელი არის გაცილებით მაღალი.

გამოყენების სფეროს მიხედვით, ასევე არჩევენ სამრეწველო მოდელებს. მათ უკვე იყენებენ საწარმოო მიზნებისთვის, აქვთ მაღალი ფასი, კარგი მწარმოებლურობა და ინგრედიენტებიდან წვენის მიღების სწრაფი სიჩქარე. მათი გამოყენება შეიძლება ნებისმიერი პროდუქტის დასამუშავებლად, იქნება ის რბილი, თუ მაგარი.

ყველა სახის წვენსაწური შეიძლება დაიყოს სამ ძირითად ტიპად:

  • ციტრუსის პრესი. ეს არის უაღრესად სპეციალიზებული ტექნიკა, რომელიც გამოიყენება კონკრეტულად ციტრუსების, კერძოდ ფორთოხლის, მანდარინის, გრეიფრუტის დასამუშავებლად. მას აქვს სპეციალური კონუსური დანა ტალღოვანი ზედაპირით. მომხმარებელს არ დასჭირდება დიდი ძალის გამოყენება, რადგან ციტრუსები არის საკმაოდ რბილი ხილი და მათგან წვენის გამოწურვა არის საკმაოდ იოლი საქმე;
  • ცენტრიფუგა წვენსაწური. ამ ტიპის წვენსაწურები განკუთვნილია ბოსტნეულის და ხილის დასაქუცმაცებლად. მისი კონსტრუქცია მოიცავს ჩოპერის დანებს მაქსიმალური 3600 ბრ/წთ-მდე ბრუნვის სიჩქარით. ყველა ინგრედიენტი ჯერ ქუცმაცდება მოწყობილობაში, შემდეგ კი მათგან ცენტრიდანული ძალის ზემოქმედებით გამოიწურება წვენი;
  • შნეკური წვენსაწური. ეს არის ბიუჯეტური ვარიანტი და განეკუთვნება ხელის მოდელებს. შნეკი - არის ერთგვარი პრესი, ასე ვთქვათ. მოწყობილობა მუშაობს მომხმარებლის ფიზიკური ძალით, პროდუქტიდან გამოწურული წვენი იღვრება ჭიქაში. არსებობს ერთ- და ორშნეკიანი წვენსაწურები. ასეთი მოწყობილობის მუშაობისთვის მომხმარებელს უნდა ჰქონდეს საკმარისი ფიზიკური ძალა და გამძლეობა.

შერჩევის რჩევები

იმისათვის, რომ იცოდეთ, თუ როგორ აირჩიოთ წვენსაწური, ჯერ უნდა გადაწყვიტოთ რა მიზნით და რა დანიშნულებით გსურთ მოწყობილობის გამოყენება. ამ საკითხის მოგვარების შემდეგ შეგიძლიათ გადახვიდეთ უფრო მნიშვნელოვან საკითხებზე - ტექნიკურ პარამეტრებზე და ფუნქციებზე. Zelmer, PHILIPS ან ნებისმიერი სხვა მწარმოებელი მომხმარებლებს სთავაზობს პროდუქციის ფართო ასორტიმენტს და თქვენ წინასწარ უნდა მოემზადოთ მათი შეთავაზებების შესარჩევად.

საბოლოო ღირებულება ასევე დამოკიდებული იქნება აპარატის ფუნქციონალზე და მის შესაძლებლობებზე, ამიტომ რეკომენდებულია მომხმარებელმა ჯერ წაიკითხოს მიმოხილვები ინტერნეტში, შეაფასოს ყველა პარამეტრი და შემდეგ გაეშუროს საყიდლად. ნორმალური ტექნიკის ასარჩევად, რეკომენდებულია რამდენიმე პარამეტრზე ფოკუსირება - სიმძლავრე, ნარჩენებისა და წვენისთვის ცალ-ცალკე კონტეინერების, ინგრედიენტების მიწოდების ღარების, სარეგულირებლისა და სხვა აქსესუარების არსებობა, წვენის გამოწურვის ხანგრძლივობა.

არჩევანის გაკეთებამდე, ასევე მნიშვნელოვანია გაარკვიოთ კომპლექტში მოყოლილი თავაკებიც:

  • ბლენდერისთვის;
  • ციტრუსებისთვის;
  • დაქუცმაცებისთვის, გასახეხად;
  • კენკრის, პომიდვრის, რბილი ხილისთვის;
  • ბოსტნეულისთვის;
  • ყავის საფქვავი.

ყურძნის, ციტრუსის ან სხვა პროდუქტების წყვენსაწურების არჩევისას რეკომენდებულია ისეთი მნიშვნელოვანი კრიტერიუმის გათვალისწინება, როგორიცაა ტექნიკის კორპუსის მასალა. ეს დაგეხმარებათ განსაზღვროთ, თუ რამდენად გამძლე იქნება ტექნიკა. ძირითადად, მწარმოებლები უშვებენ პლასტმასის და ლითონის კორპუსის მქონე მოდელებს. ლითონის წვენსაწურები არის ბევრად უფრო მეტი, ვიდრე პლასტმასის მოდელები. ძირითადად გამოიყენება უჟანგავი ფოლადის მასალა, რაც ასევე ახანგრძლივებს მოწყობილობის მსახურის ვადას. თუ პლასტმასის წვენსაწურები  უფრო გიზიდავთ, მაშინ რეკომენდებულია აირჩიოთ არატოქსიკური მასალისგან დამზადებული მოდელებიდან, ვინაიდან მოწყობილობა მუდმივ კონტაქტშია საკვებ პროდუქტებთან.

რაც შეეხება სიმძლავრეს, ბაზარზე წარმოდგენილი წვენსაწურები არის 250-დან 1500 ვატამდე სიმძლავრის მოდელები. ეს მაჩვენებელი განსაზღვრავს, თუ რა პროდუქტების დამუშავება შეუძლია მოწყობილობას. რაც უფრო მეტია სიმძლავრე, მით უფრო მკვრივი ინგრედიენტების დამუშავება იქნება შესაძლებელი.

წვენსაწურების კომპლექტში მწარმოებლები ხშირად აყოლებენ დამატებით აქსესუარებსა და აღჭურვილობას, რომლებიც ასრულებენ დამხმარე ფუნქციებს. ხშირად შეფუთვის ყუთში შეგიძლიათ იპოვოთ სკიმერი, დამატებითი კონტეინერები, საწმენდი ჯაგრისები და ა.შ.

520 GEL
500 GEL
299 GEL
აჩვენე შემდეგი 12 პროდუქტი
ფილტრები
ბრენდი
ფასი

GEL  –  GEL

  • 49GEL
  • 2199GEL
აქცია
წვენსაწურის ტიპი
წვენის რეზერვუარი (ლ)
რბილობის რეზერვუარი (ლ)
ფუნქციები
სიმძლავრე (W)
სიჩქარეების რ-ბა
ტურბო რეჟიმი
რევერსის ფუნქცია
მართვის ტიპი
კორპუსის მასალა
ფერი